top of page
Image by Arek Adeoye

Øvelser

Vi har samlet en rekke øvelser og laget øvelsesark som kan være til hjelp for dere. Det følger med videoer som er publisert hos Exorlive. Alle videoene som er lagt ut på denne siden er publisert med tillatelse fra Exorlive.com ©2021.


Øvelsene er delt inn i tre kategorier:

Aktive øvelser for albuen, tøyningsøvelser og sirkulasjon og drenasje.

Til høyre for hvert avsnitt finner du videoene som tilhører den kategorienen. Nederst på siden finner du QR-kode og link til PDF-filer med øvelsene på.

Øvelser: List

Aktive øvelser

Aktive øvelser vil si at du selv skal bevege armen. Dette kan gjøres i flere forskjellige utgangsposisjoner og involvere forskjellige muskler. Når man bruker muskulaturen til å bevege i albuen vil muskulaturen også være med som stabilisatorer.

Øvelser: HTML-innebygging

Passive øvelser

Passive øvelser er at en ytre kraft beveger armen i en retning. Det er altså ikke din egen muskulatur som gjør jobben. Når man gjør disse øvelsene er det viktig at man finner en god stilling. Dette vil hjelpe til når man skal slappe av og vi får strukket på de strukturene vi ønsker. Et annet tips kan være å finne noe som distraherer deg. Som å se på tv, lese, eller høre på en podcast.

Øvelser: HTML-innebygging

Sirkulasjonsøvelser

Sirkulasjonsøvelser, eller drenasjeøvelser gjøres for å redusere hevelsen du har i armen. I spillelisten finner du fine stillinger du kan sove i om natten og aktive øvelser hvor du bruker muskulaturen for å redusere hevelsen.

Øvelser: HTML-innebygging
bottom of page